جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
حجت الاسلام و المسلمین عاملی

حوزه/ مدیر حوزه علمیه خراسان، تحول در حوزه را لازمه تربیت نیروی انقلابی و ولایی دانست و گفت: اگر کسی همه‌ فروع و تکالیف دین را انجام دهد و بر محور ولایت نباشد هیچ عملی از او پذیرفته نمی‌شود، چون عمل وی روح ندارد و هدفدار و جهت دار حرکت نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین سیدمصباح عاملی، در نشست هم‌اندیشی مدیران مدارس علمیه خواهران مشهد با اشاره به تاثیر خواهران در تربیت اسلامی، بیان کرد: اگر تبلیغ و ترویج دین در میان خواهران همراه با علم باشد، بدون شک موج اسلامی ایجاد می‌شود.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه چهار الی پنج رویکرد تحولی ویژه خواهران است که اگر توجه شود زیرساخت های تحولی در جامعه را تشکیل می‌دهد، گفت: جامعه امروز رویکرد تحولی نیاز دارد که از ناحیه خواهران تاثیرگذارتر خواهد بود.
 
ضرورت تربیت نیروی انقلابی و ولایی
 
حجت الاسلام و المسلمین عاملی با اشاره به ضرورت تربیت نیروی انقلابی و ولایی، خاطرنشان‌کرد: انقلاب بدون ولایت حرفی است که سکولارها می‌زنند؛ اگر کسی همه‌  فروع و تکالیف دین را انجام دهد و بر محور ولایت نباشد هیچ عملی از او پذیرفته نمی‌شود، چون عمل وی روح ندارد و هدفدار و جهت دار حرکت نمی‌کند.
 
مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه در برخوردهای نرم افزاری دشمن با حضور خواهران به عنوان الگوی اسلامی مذهبی شیعی، نیازی به حرف زدن نداریم، خطاب به مدیران مدارس علمیه خواهران تاکید کرد: ما باید در مقابل الگوهای غربی، الگوهای دینی اسلامی و فاطمه گونه را به کانون‌ها و مراکز مختلف آموزشی، فرهنگی و ... اعزام کنیم.
 
حجت الاسلام و المسلمین عاملی یکی دیگر از مباحث مهم خواهران را سبک زندگی برشمرد و تاکید کرد: همه‌ جنگ دنیا با اسلام نسبت به این امر است و اصول، فروع و محتوای دین اسلام در سبک زندگی خلاصه می شود.
 
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان خاطرنشان کرد: در فلسفه نبوی آمده است که سبک زندگی را تغییر دهد و با تحول در زندگی بشر، ظرفیت و زمینه‌ای برای حرکت های تکاملی در جامعه ایجاد کند.
 
خانواده پایه جامعه اسلامی است
 
حجت الاسلام و المسلمین عاملی ابرازداشت: خانواده پایه جامعه اسلامی است، بنابراین حضور و تاثیرگذاری خواهران در خانواده فرصتی برای تربیت دینی اعضای دیگر است.
 
مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه خواهران سبک زندگی را مدیریت می کنند، ادامه داد: باید با توجه به اقتضائات ویژه خواهران از جمله محتوای آموزشی، تبلیغی و ... زندگی و حیات طیبه که مورد نظر اسلام است را در جامعه براساس محور ولایت محقق کنیم.
 
حرکت تحولی به صورت فردی امکان پذیر نیست
 
حجت الاسلام و المسلمین عاملی فعالیت‌های حوزه علمیه خراسان را در سه بخش  عمومی بر پایه‌  تحول، ابتکارات و فعالیت‌های خلاقانه مدارس و عرصه‌های اولویت‌دار تحولی بر‌اساس موارد مورد تاکید مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: اگر می‌خواهیم حوزه علمیه خراسان متحول شود و مجتهد و نظریه پرداز داشته باشیم، باید یک میدان وسیع و خوبی را برای مدارس فراهم کنیم.
 
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه حرکت تحولی به صورت فردی امکان‌پذیر نیست، تاکید کرد: در این حرکت همه باید مشارکت داشته‌ باشند تا تغییرات در مرحله نخست به سمت خانواده طلاب و در ادامه به سوی جامعه انتقال یابد.
 
حجت الاسلام و المسلمین عاملی تاکیدکرد: با توجه به اینکه خروجی حوزه، حرکتی اجتهادی اجتماعیِ در متن مردم است بنابراین همه باید در حرکت تحولی مشارکت کنند.
 
تحول وقفه ناپذیر است
 
مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه خاصیت تحول وقفه‌ناپذیر است و هرچه به جلو می‌رویم حرکت تحول‌ساز دیگری وجود دارد، گفت: حرکت‌های تحولی در سالهای نخست معمولا با شناسایی وضعیت موجود و ریل‌گذاری و تدوین برنامه پیش می‌رود و در سال های آتی به اجرا می رسد، اما خرسندیم که مجموعه فعالیت‌های تحولی در حوزه علمیه خراسان آنچنان با سرعت بوده که به صورت ملموس این تغییر و تحولات مشاهده شده است.
 
حجت الاسلام و المسلمین عاملی با اشاره به اینکه یکی از تحولات در بحث گزینش اتفاق افتاده‌است، اضافه‌کرد: با تکیه بر استعدادها و انگیزه ها محدودیت ورود به حوزه علمیه را لغو کردیم تا همه بتوانند از پایگاه تربیتی حوزه علمیه استفاده کنند.
 
لزوم تغییر در مباحث آموزشی
 
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، تغییر در مباحث آموزشی را یکی دیگر از تغییرات تحولی برشمرد و ادامه‌ داد: در این تغییر با تکیه بر عرصه‌های مورد تاکید رهبر معظم انقلاب از جمله اجتهاد و مجتهدپروری، اخلاق و تهذیب، آگاهی‌های سیاسی و ...، محتوای مورد نیاز آموزشی دیده شده‌است.
 
حجت الاسلام و المسلمین عاملی با اشاره به یکسان بودن نظام آموزشی برادران و خواهران گفت: امیدواریم با بازنگری در متون آموزشی و تدوین امور، آموزش و پژوهش ویژه خواهران نیز تحقق یابد.
 
گفتنی است، در نشست هم اندیشی مدیران مدارس علمیه خواهران مشهد با حجت الاسلام و المسلمین عاملی، در مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، ارائه نظر و پیشنهادات از جانب مدیران مدارس نیز مطرح و توسط معاونین آموزش، پژوهش و فرهنگی اجتماعی  پاسخ داده شد.
 
انتهای پیام/۳۱۳/۲۵

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha